Уъркшоп Виртуализация с VMware

Не всеки ден можеш да имаш възможността да научиш повече за виртуализацията от компания, лидер в тази сфера и то по-конкретно от ТУЕС-ари, които работят в нея. Такъв шанс имаха над 20 ученици от 11 клас, които посетиха уъркшопа “Виртуализация”, воден от Александър Бонев (ТУЕС’1995), Янислав Трендафилов (ТУЕС'2003) и Веселин Таирски (ТУЕС’2011) от VMware.

Александър и Янислав обясниха на събралите се ученици какво представлява виртуализацията. Те дадоха дефиниции на термини като виртуална машина, хипервайзор и контейнер. Разказаха и за предпоставките за развитието и високата популярност на виртуализацията в днешно време - възможността за голяма преносимост на данните във виртуалните машини, по-ефективното използване на хардуерните ресурси и не само. След лекционната част учениците, с помощта на Александър, Янислав и Веселин, имаха възможност на практика да изпробват, как се случва виртуализацията в корпоративната демо-среда на VMware Hands-on Labs.

В заключителната част Андрей Анастасов от екипа по привличане във VMware разказа за възможностите и стажантските програми там, като всеки ученик си тръгна с подарък от компанията. Благодарим на VMware за интересния уъркшоп, подаръците и цялостната им подкрепа към ТУЕС!