ТУЕС Фест изложение на ученически проекти

https://tuesfest.bg/

На 23 април 2023г, се проведе Денят на отворените врати на ТУЕС в Иновационен форум "Джон Атанасов" на територията на София Тех Парк. Събитието е известно и под името TUES fest, като тази година бе под мотото "Unlock Your Potential" и олицетворяващо пътя в ТУЕС за всички възпитаници на нашето единствено по рода си училище. Доброволческият екип, отговорен за реализацията, се състои от единадесетокласници и една десетокласничка под ментоството на АЗТУЕС.

Специален гост беше Европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел!

Също така посетителите можеха да разгледат рекорден брой проекти в историята на феста. Над 130 ученически разработки в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Разработките са проекти на ученици от 8-ми до 12-ти клас на ТУЕС към ТУ-София.
Сред тях са:

  • разработки от емблематичния за ТУЕС към ТУ - София, хакатон организиран от ученици за ученици: HackTUES - който се проведе от 8 до 11 март 2023 г.
  • курсови работи;
  • дипломни разработки;
  • проекти от извънкласни дейност.

Запознайте се с ТУЕС към ТУ-София отблизо и с това какво ни прави различното училище:

  • връзката ни с ИТ бизнеса;
  • образователният ни модел;
  • силната и задружна общност;
  • връзката между настоящи и завършили възпитаници;
  • спциалностите и предметите, които се изучават в ТУЕС към ТУ-София.
Unlock Your Potential

Unlock Your Potential

На 23 април 2023г., се проведе Денят на отворените врати на ТУЕС в Иновационен форум "Джон Атанасов" на територията на София Тех Парк. Събитието е известно и под името TUES fest, като тази година е под мотото "Unlock Your Potential" и олицетворява пътя в ТУЕС за всички възпитаници на нашето единствено по рода си училище. 

На 06 юни 2020 г. каним всички на първото по рода си изцяло онлайн издание на ТУЕС Фест - ТУЕС Фест 2020. На събитието ще бъдат представени най-добрите проекти, разработени от учениците на ТУЕС в областта на софтуера, компютърните мрежи и вградените микрокомпютърни системи и роботиката.

Посетителите на фестивала се насладиха на над 90 разнообразни и иновативни технологични проекти. Всички посетители имаха шанс да ги разгледат, а от петък и да гласуват за любимците си в уебсайта на събитието.