Начало на Кариерен Клуб TUES Career Paths: Аsk DevriX

Предколедно, в сътрудничество с DevriX, стартира Кариерен Клуб за 11. клас TUES Career Paths: Ask DevriX. В рамките на клуба единадесетокласниците могат да получат знания директно от компанията за това, как най-бързо и ефективно да усвояват наученото в училище, за да започнат успешно своята кариера в IT сферата. В продължение на няколко месеца, веднъж месечно, Марио Пешев (ТУЕС’2008), собственик на DevriX, ще споделя с тях тайните на успешното кариерно развитие. Първата среща на клуба се проведе на 04. декември и темата беше “Какво реално търсят работодателите от млади таланти?“, а по време на Q&A сесията се засегнаха много въпроси, които вълнуват учениците.

След всяко от занятията, учениците, участващи в клуба имат възможността да приложат наученото на практика, за което могат да си помагат в новооткритата LinkedIn група на кариерния клуб “TUES Career Paths: ask DevriX”. За да бъде възможно най-ефективно за участниците, Марио лично отговаря на въпроси в групата, дава полезни съвети и насоки за работа.

Марио Пешев е заклет туесар, бивш преподавател в ТУЕС, както и отявлен привърженик на кариерното ориентиране още от ранна възраст. Колкото по-рано учениците разберат какво е призванието им, толкова повече време ще имат да се развият и да станат най-добрите в това, което правят. За да се получи това, Марио смята, че е необходим пряк контакт с индустрията и прилагане на наученото в практиката колкото се може по-рано.

След успешния си ранен кариерен старт, Марио експериментира с различни технологии и бизнес модели у нас и в чужбина, а през 2010 стартира DevriX - развила се до една от 20-те най-добри професионални WordPress агенции в света. DevriX е технологичен партньор на десетки глобални компании, като разработва платформи, базирани на WordPress, със стотици милиони месечни посещения. Компанията е дългогодишен партньор на ТУЕС в развитието на млади таланти.

Марио получава дневно десетки кандидатури за работа от цял свят и въпреки че екипът на DevriX непрекъснато расте, кандидатите, които печелят място в екипа, са едва 2%. Екипът на DevriX е съставен от професионалисти, които освен, че работят по развитието на талантите си, подобряват и комуникационните и предприемаческите си умения. Компанията се гордее, че една голяма част от екипа в местния офис в София, са туесари. Мисията на Марио е все повече брилянтни таланти като тях да се реализират успешно на възможно най-ранен етап. Днес и сега, а не след години лутане в дебрите на IT индустрията у нас.