Лекция "Животът, вселената и информационната сигурност"

Радваме се, че за трети път успяхме да организираме за учениците от ТУЕС лекция на тема информационна сигурност с един от любимите ни водещи - Петър Кирков. По време на лекцията той разказа на над 100-те ученици, които се събраха, що е то информационна сигурност, къде е мястото ѝ в съвременния свят и бизнес и какви посоки могат да поемат, ако искат да се занимават с { pentesting | infosec | cybersec | security analysis } и т.н.

Петър Кирков (ТУЕС’1997) вече има 20 години стаж в информационната сигурност, защитавал е парламентарните избори през 2013-та, одитирал е голяма част от бизнеса в България, както и е регистриран експерт към съдебната система (CSI, но в реалния живот) и подпомага както съдебната система, така и най-различни служби за сигурност. Петър е и лекторът, държащ рекорд за най-дълга “TUES Inspiration Talks & Workshops” лекция от 4 часа, след като аудиторията просто не го пусна да си тръгне от въпроси.

Благодарим на Петър за инвестицията в учениците и на домакините ни от Sofia Tech Park, без които нямаше да успеем да реализираме лекцията в същия мащаб!