Зелено училище 2016г.

Зелено училище 2016г.

И тази година, се проведе традиционното Зелено училище в началото на учебната година.

Учениците и преподавателите тръгнаха от автогара “Овча Купел” и пристигнаха в реновираната Учебно-спортна оздравителна база Семково (УСОБ Семково) към ТУ- София.

Походите из планината започнаха още от първия ден с поход до хижа “Семково”.

На втория ден, рано сутринта,  всички бяха на крак – добре закусили  и  готови за обучение по ориентиране. То бе водено от преподаватели от Департаментa за физическо възпитание и спорт – Секция  “Водни и планински спортове”- професионални планински инструктори. Наученото беше упражнено с отборно състезание, а след обяда участниците се усъвършенстваха в спускане по въжен тролей.

Третият ден беше „един добре осмислен ден” – с целодневен поход до Сухото езеро.

photo_2

Сутринта на четвъртия ден премина в колективни игри а по-късно „сървайвърите” събраха дърва, за да може вечерта да запалят голям огън. Когато се стъмни всички се увериха,че около огъня всичко преживяно става още по-очарователно.

В предпоследния ден, обучението за планинския начин на живот продължи с разяснения за необходимата екипировка и как да се използва тя, а следобедът  отново премина в съревнования по ориентиране и ходене по въжен мост.

14207848_1115876561826358_7580161010833364666_o

В края на деня, като за финал на Зеленото училище, учениците и преподавателите бяха зарадвани с награди.

Всички се върнаха в София усмихнати и с много истории, които да разказват. А има ли нещо по-важно от  това в едно пътуване!?

 

Още снимки от Зеленото училище можете да видите тук.