Началото на учебната 2013г. сред планината

За втора поредна година бе организирано зелено училище . Този път беше удовлетворено желанието и на учениците от 9, 10 и 11 клас. Напълниха се два автобуса с ученици и заедно прекараме 6 дена в станцията на Техническия университет в Семково.

По пътя посетихме Рилския манастир, в който екскурзовод ни разказа интересни факти и събития свързани с него. Направихме и поход до Стобските пирамиди. Ученици и учители се насладиха на изумителните творения на природата. Част от участниците се изкачиха по-високо по тясната пътека, от страни на която се виждат подредените скали, а в края и се разкрива уникална гледка към красивата природа на България.

Всеки ден имаше организирани походи до невероятни места с красиви езера и поляни. Втория ден посетихме парка на танцуващите мечки, където научихме тъжната история на някои от мечките, чиято свобода е била откупена с надеждата да получат по-добри грижи и да изживеят останалите си години при по-добри условия. В парка има общо 24 мечки, от които видяхме около 10-15. Пътувахме около 3 часа във всяка посока, но си заслужаваше и се прибрахме доволни от видяното.

Правехме и по-кратки разходки - до езерото с патиците и Панорамата. До Панорамата се стига за около 30-40 минути. Върви се по приятна пътека до малка полянка, където е поставена дървена констукция, от която се разкрива красива гледка към околните поляни и върхове.

 

През свободното време почивахме или се организираха масови игри пред базата или във фоайето, като например настъпванка или борба с палци на около 15-20 човека едновременно.

За късмет, времето беше на наша страна - нямаше валежи или студени дни, които да не ни позволят разходки и походи. Прекарахме 6 чудесни дни, в които успяхме да завържем нови приятелства и да затвърдим стари, да се поуморим малко, но и да се забавляваме на макс, както можете да се убедите сами, ако разгледате снимките от зеленото училище тук.