TUES Fest 2023 “Unlock your potential”

Денят на отворените врати на Технологично училище “Електронни системи”  към Техническия университет - София, познат като TUES Fest,  наближава. Той ще се проведе на 23 април на територията на София Тех Парк в Иновационен Форум “Джон Атанасов”. 

 

Тазгодишното мото на TUES Fest  е “Unlock your potential”, което олицетворява развитието на учениците в ТУЕС към ТУ-София.

 

По време на TUES Fest 2023 “Unlock your potential”  ще имате възможност да разгледате проекти, разработки, курсови и дипломни работи на нашите възпитаници, разпределени в следните три категории - софтуер, компютърни мрежи, роботика и вградени микрокомпютърни системи. 

 

Ще имате възможност да се запознаете с ТУЕС към ТУ-София отблизо и с това какво ни прави различното училище:

  • Връзката ни с ИТ бизнеса; 

  • Образователния ни модел; 

  • Силната и задружна общност; 

  • Връзката между настоящи и завършили възпитаници;

  • Специалностите и предметите, които се изучават в ТУЕС към ТУ-София .

 

Изненадите не свършват дотук! Доброволческият организационен екип, състоящ се от единадесетокласници, който организира двете емблематични за ТУЕС към ТУ - София събития, организирани от ученици за ученици, Hacktues и TUES Fest са подготвили интересна програма, а каква е тя ще разберете, ако ни посетите на 23.04.2023 година.  


Любопитното е, че по време на тазгодишния ден на отворените врати ще се проведе второто издание на състезанието TUES BattleBots. Това е битка с роботи, разработени от ученици от всички класове с помощта на преподаватели по вградени микрокомпютърни системи в нашето училище. В битките ще вземат участие 19 участници и техните 9 бойни робота, изградени от различни материали и снабдени с разнообразни оръжия.

BattleBots

А какво се случи на TUES Fest 2022 “Fair From the Future” можете да разгледате тук:

TUES Fest 2023 ”Unlock your potential” се реализира благодарение на нашите спонсори и партньори:

Алфа спонсори - Appolica, Bosch Digital, Droxic, DXC technology, Merkle, SAP, Stam Soft , TelebidPro, Telelink Business Services, Trading 212

 

Бета спонсори - Chaos group, DevriX, IBM, MM solutions, Neterra, Strypes, Yettel

 

Гама спонсори - Accedia, Astea solutions, CNsys, ITGix, Imperia online, Nemetschek, Ocado, Takeaway, Tumba Solutions. 

 

Партньори на събитието са А1, София Тех Парк, Зайо Байо, Green cherry, Pure Water  



Очакваме ви!