Първият Elsys Gaming турнир

В първите три уикенда на декември месец в ТУЕС ще се проведе първият по рода си Elsys Gaming турнир, организиран от ученици за ученици. Събитието се осъществява с неотлъчната подкрепа на алумни асоциацията на училището - АЗТУЕС.

"Хрумването за турнира изникна като желание да създадем още събития в условията на екосистемата на ТУЕС като Жоро Къп и Hack TUES. Идеята със съученици да се състезавате помежду си и с другите класове носи спортен хъс и страхотно вълнение. Спомените остават задълго, а често “страничен ефект” от участието е сплотяването на класовете. Изпитвайки емоцията от събитията, утвърдили се като традиционни, се вдъхновихме да създадем още едно такова, за да се забавляваме и да сме заедно" - споделиха организаторите на събитието. 

Турнирът ще се проведе в онлайн формат и включва три игри - League of Legends, CS:GO и Valorant. Ще дадем началото на 3 декември с кратко откриване, като веднага след него продължаваме с League of legends турнира. Развитието на състезанието можете да следите в YouTube канала на училището, където ще предаваме на живо част от игрите.