Нашето постижение - ТУЕС на второ място по минимален бал през 2022 г.

За първи път в историята на ТУЕС училището се нарежда на почетното второ място сред софийските гимназии с най–висок минимален бал, като изпреварва 91 НЕГ „Проф. К. Гълъбов“. Минималният бал е 463.75 за момичета, а за момчета - 463.50 за специалност "Системно програмиране". За нас това е голям успех, който отново доказва, че интересът на седмокласниците към технологиите става все по–силен.

Искаме да благодарим на всички преподаватели, настоящи и завършили ученици на ТУЕС, тъй като именно те са големите посланици на туесарския дух. Благодарение на всички тях училището постепенно се изкачва в класациите за кандидатстване след 7-ми клас и статистиките след проведените НВО за 10-и и 12-и клас. Ние сме горди с постиженията на нашите ученици и преподаватели и се надяваме бъдещите да бъдат също толкова успешни и целеустремени.

А какво да очаква един нов ученик от ТУЕС?

Още с влизането си в ТУЕС вече бившият седмокласник ще бъде възнаграден за положения труд – учебната година за осми клас започва с ежегодното Зелено училище. Прекарвайки една седмица в планината, учениците имат възможност да се опознаят в една неформална обстановка и да създадат ценни приятелства с ученици от съседните класове. Ще се насладят на красиви гледки по време на походите, а вечер ще се забавляват с невероятни игри, измислени от нашите доброволци – ученици от по–горните класове.

Със започването на учебния процес младите ИТ кадри постепенно ще бъдат въведени в света на технологиите чрез специалните предмети, по-голямата част от които се водят от преподаватели практици – това дава шанс на учениците да се докоснат до реалността на ИТ бизнеса още от самото начало.

През зимните месеци осмокласниците ще могат да се отдадат и на зимните спортове, като се запишат на Бяло училище. Там те ще карат ски, но и ще имат шанса да се запознаят с много ученици от горните класове – това ще им помогне да добият по–добра представа за по-нататъшния им път в ТУЕС. Поради пандемията последните две години тази екскурзия се отменяше, но ние стискаме палци тазгодишният най-млад випуск да се наслади на традиционната ски ваканция. Повече за последното Бяло училище – тук.

През март месец традиционно се провежда хакатонът на ТУЕС – Hack TUES, а тази учебна година ще отбележи 9-ото му издание. Тази инициатива дава възможност на всички ученици да надградят знанията си чрез предизвикателството да създадат тематичен проект за по–малко от 3 дни. Можете да прочетете за последното издание на хакатона, а именно – Hack TUES Infinity на следния линк: https://elsys-bg.org/blog/hack-tues-infinity-563/

Постепенно се приготвяме за Деня на отворените врати на ТУЕС – TUES Fest, който е своеобразно изложение на ученически проекти, развивани през годината. Тук осмокласниците могат да представят проекти от извънкласна дейност, усъвършенствани разработки от хакатона и да споделят за опита си на бъдещи туесари. Тук можете да прочетете за магията на ТУЕС Фест 2022.

Ето че стигаме до края на учебната година и завършването на заветния осми клас! След това се нареждат години, изпълнени с проекти и много ценен опит, който ще изгради учениците не само като ИТ професионалисти, но и като мислещи личности. Всички те ще усетят магията на туесарското братство и ще се насладят на инвестираното време в ТУЕС.

Честито на всички приети! Пожелаваме ви успех в борбата с трудните ИТ начинания и се надяваме да се видим скоро на Зеленото училище!

X