Лекция „Какво е OpenFest и как можеш да станеш част от него?“

Кой не знай OpenFest, кой не е слушал за него?
В следващата лекция от серията “TUES Inspiration Talks & Workshops” учениците от ТУЕС ще могат да надникнат зад кулисите на единствената по рода си в България конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код, свободното споделяне на знания. OpenFest е ежегодна среща на всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободните изкуства и свободния софтуер, като през 2019г. ще се проведе на 2-3 ноември във Форума “Джон Атанасов” на София Тех Парк.

Какво ще научите от лекцията?
На гости ще ни бъдат част от организаторите на OpenFest - Мариян Маринов, Васил Колев и не само. Те ще споделят с вас повече за историята на събитието. Ще разкажат как изглежда организацията, какво и как правят, за да реализират всяка година на доброволчески ентусиазъм толкова мащабна конференция. Най-важното е, че ще разберете в детайли:

Как можете да станете част от OpenFest 2019?
Ако ви е харесала тръпката да представите свой проект на ТУЕС Фест или да сте част от организацията на голямо събитие като доброволец, ви каним да се присъедините към OpenFest:
със свой проект - OpenFest предоставя място за демонстриране и показване на различни open-source проекти (щандове). Много от демонстрираните проекти на ТУЕС Фест биха били интересни за общността от ИТ професионалисти, които посещават конференцията.
като доброволец - OpenFest е голямо, интересно събитие, чиято организация включва всякакви неща от носене през изграждане на жична и безжична сцена, video streaming, до неща като детски кът и изхранване на екипа. Можете да видите кои са екипите, които организират феста и да кандидатствате за доброволец оттук.
като част от координационния екип - core екипът координатори на OpenFest винаги са отворени към нови хора, които да помагат с организацията или по техни думи “заблудени ентусиасти, които не се уморяват лесно”. Ветераните доброволци и организатори от Hack TUES & TUES Fest могат да намерят възможност да надградят своите умения на по-професионално ниво в OpenFest.

Искате да научите повече? Елате в събота от 10:30 в 11-ти кабинет в ТУЕС. За да участвате, моля, регистрирайте се предварително за лекцията оттук.