Курсове по micro:bit & App Inventor за 8 клас

От името на нашите приятели от Coder Dojo България се радваме поканим учениците от 8 клас на два изключително интересни тридневни обучителни курса, които ще се проведат следващата седмица – курс по micro:bit и курс по App Inventor – от 18 април (сряда) до 20 април (петък) следобед в ТУЕС.

Какво е micro:bit?

Micro:bit е малък програмируем компютър, предназначен да насърчава деца и младежи без опит в програмирането да се включат активно в писането на код и създаването на различни проекти. Въпреки миниатюрните си размери - само 4 см х 5 см micro:bit разполага с процесор ARM Cortex-M0, сензор за акселерометър и магнитометър, Bluetooth и USB свързаност, дисплей, състоящ се от 25 светодиода, два програмируеми бутона и може да се захранва от USB или от външна батерия.

Повече детайли за курса по micro:bit, кога и къде точно се провежда, можете да намерите на този линк.

Какво е App Inventor?

App Inventor позволява да се създават приложения за смартфони и таблети. Уникалното при него е, че благодарение на блок-базираните си инструменти, App Inventor  прави много по-лесно създаването на сложни приложения.


Повече детайли за курса по App Inventor, кога и къде точно се провежда, можете да намерите на този линк. Необходимо е участниците да носят Android телефон.


Обучителните курсове се организират от Coder Dojo България, съвместно с VMware и Team4Tech като част от проекта Code4all. Двата  курса са разработени и ще се водят от доброволци от VMware България.

Курсовете са безплатни и участието в тях е по желание. Ако искате да се включите, моля регистрирайте се най-късно до неделя (15.04.) за курса по micro:bit или за курса по App Inventor.