HackTUES в ЮНЕСКО

Емблематичният за ТУЕС към ТУ – София хакатон, организиран от ученици за ученици, намери своето място сред иновативните и обещаващи практики на ЮНЕСКО за Техническо и професионално образование и обучение.

Хакатонът на ТУЕС към ТУ – София, познат като HackTUES е състезание по програмиране, в което всеки участващ отбор има на разположение период от  3 дни, за да създаде проект и да го представи пред жури.  Hack TUES стартира през 2015 г. като първият хакатон, организиран от ученици за ученици в ТУЕС и до момента продължава да се координира с помощта на ученически екип. Това е уникално събитие, което обединява цялата общност на Технологично училище “Електронни системи” към Технически университет - София: ученици, преподаватели, алумни и бизнес партньори.

То дава на учениците не само незабравими спомени и емоции, но им позволява да си тръгнат с нови знания и да придобият умения за работа по проект в екип, комуникационни и презентационни умения.

Вярваме, че отличието, което получи нашият хакатон е, отличие и за цялата ни образователна общност, тъй като Hack TUES е единствената към момента отличена  образователна практика в UNESCO TVET от България!

HackTUES съчетава всичко - образователният модел на нашето училище ТУЕС към ТУ - София,усилията на ръководство, ученици,преподаватели, подкрепа на ИТ бизнеса , връзката със завършили училището!

 

Повече за образователната практика може да откриете тук: https://unevoc.unesco.org/home/Promising+Practices+in+TVET/lang=en/id=6662?fbclid=IwAR2fItTBnEt89WDCeJEAbB91p5phpn2JOkgrlxdzwdDgktU4aUydMTZ2Hkc

 

 

 

 

Използвам възможността да Ви поканя да се включите в предстоящият ден на отворените врати на ТУЕС - специален ден за нашето училище събитие на 23-ти април  в Иновационен Форум  Джон Атанасов на София Тех Парк.