Hack TUES 9

HackTUES 9 наближава с пълна сила! Остава по-малко от месец! Емблематичният за ТУЕС хакатон, организиран от ученици за ученици, е едно от най–очакваните събития на годината за Технологично училище “Електронни системи” към ТУ - София! 

С гордост и щастие можем да споделим, че за по-малко от 24 часа след отварянето на регистрацията /08.02.2023 г./  се регистрираха 63 потвърдени отбора! Благодарим на всички! 

Организационният екип на тазгодишното издание на хакатона е с рекорден брой членове, наброяващ цели 15 развълнувани и ентусиазирани ученици - 14 единадесетокласници и една десетокласничка! Екипът, отговорен за организирането на това невероятно събитие - попада под напътствията на екипа на АЗТУЕС с ментор Кирилка Ангелова.

Деветото издание на емблематичния за ТУЕС хакатон ще се проведе от 8 до 11 март в присъствен формат на територията на Иновационен форум “Джон Атанасов” в София Тех Парк. 

Учениците на ТУЕС към ТУ - София ще имат възможността да работят и да бъдат напътствани от ИТ специалисти от тридесет и една ИТ компании, както и с възпитаници на ТУЕС към ТУ - София, а и ще бъдат напътствани от опитните кадри. Ентусиазираните 63 отбора ще работят с индивидуален ментор от ИТ бизнеса.

Откриващата церемония ще се проведе на 8 март, когато ще се разкрие и темата на тазгодишното издание на хакатона. 

По време на откриващата церемония на тазгодишното девето издание на HackTUES ще се проведе и специална лекция, целяща да разкрие темата и да подпомогне участниците при генерирането на идеята им при и търсенето на проблеми и съответните решения, което ще спомогне за хакатонските разработки.

Преди старта на събитието са подготвени и няколко уъркшопа. Тяхната цел е да запознаят участниците с различни технологии и с методи за по-ефективна работа при разработка на проект и идея. Уъркшопите ще са за: HackTUES - в какво се забърках и как да придобия презентационни умения; Git && GitHub; Как да генерираме идея и как да работим в екип и с ментор; Embedded systems; Python и много различни библиотеки; Next.JS 13, WebDEV & TypeScript.

Организаторите се сблъскаха с много предизвикателства, но благодарение на неуморната си работа, подкрепата на ТУЕС и менторството на АЗТУЕС те успяха да ги преодолеят спънките. Пътят на сплотяването, организирането на работата и нейното изпълнение е дълъг, нос вещата помощ на ментора от АЗТУЕС Кирилка Ангелова и на миналогодишния организационен екип на хакатона, настоящите ИТ диригенти на събитиетоте извървяха предизвикателните стъпки.

 

Всеобщата работа даде резултати и тази година приветства 31 спонсора, които ще подкрепят събитието. А именно: 

Алфа-спонсори: Appolica, Bosch Digital, DXC Technology, Excitel Technology, Experian, M2M Services, SAP, StamSoft, TBS, TelebidPro, Trading 212; 

Бета-спонсори: Accedia, Amusnet Interactive, Chaos, Dreamix, LimeChain, Mentormate, MM solutions, Neterra, Progress, Sirma, Strypes Group, PaySafe, Yettel; 

Гама-спонсори: Astea solutions, Devrix, IBM, ITGix, Nemetscheck, Takeaway. 

 

Партньори на събитието са: А1, Sofia Tech Park,

Corporate Gifts, Pure Water, Multivisia, Hi pos, Green Cherry, Aronia, SmartCOM, Comet Electronics.

 

9Работни дни за участниците са 9 и 10 март, а полуфиналите и финалите ще се проведат на 11 март във Форум "Джон Атанасов" на София Тех Парк. В 7 паралелни полуфинала 63-те отбора ще представят своите разработки и идеи. Следва финалът. А кои ще са победителите, ще разберем след оценката на многоуважаемото жури, което отново е съставено от ИТ професионалисти, преподаватели и представители на ръководството на ТУЕС към ТУ - София.

Готови ли сте за 9-ото издание на емблематичния хакатон на ТУЕС - единствения в България, организиран от ученици за ученици?

Още информация за нас и всичко, което се случва, може да откриете в социалните мрежи на HackTUES - Linkedin, Facebook, Instagram 

и на сайта на Hack TUES!