Успешен дебют на TUES Team на европейското рали за роботизирани коли Renesas MCU Car Rally

First image

Отборът на ТУЕС, ръководен от ас. д-р Димитър Николов, с кола „Стела“, спечели престижното 6-то място в Европейското рали за автомобили, управлявани с вграден микропроцесор – Renesas MCU Car Rally 2016. Състезанието се проведе на 24 и 25 февруари по време на едно от най-големите световни изложения за микроконтролери Embedded World 2016 в Нюрнберг, Германия.

Освен, че е единственият отбор-дебютант, класиран в челната осмица, TUES Team е и единственият ученически отбор, който се състезава наравно с 24 студентски отбора от 20 университета от 8 държави. Отличието за ТУЕС е завоювано от 12-токласниците Калоян Ников, Красен Ангелов, Иво Стратев и Мартин Илчев.

Първото място в състезанието също е спечелено от български отбор – отбор „Неутрино“ на Техническия университет – София с кола „Волтрон“. На второ и трето място са класирани отбори от Испания и Румъния.

Second image

Шампионите в Renesas MCU Car Rally 2016 – отбор “Неутрино” на Техническия университет – София

TUES Team изказва огромната си благодарност към Smartcom и лично към г-н Петър Статев за оказаната помощ за осигуряване на пътуването до Нюрнберг. Не по-малка е и благодарността към Директора на ТУЕС г-жа Стела Стефанова за организационната подкрепа и съдействие, които направиха възможно участието на ученическия отбор в университетското състезание!

Сегашният TUES Team се готви да предаде щафетата на следващия ученически отбор на ТУЕС за Renesans MCU Car Rally 2017. Всички участници в отбора са изразили желание да бъдат ментори на учениците, които ще представят ТУЕС на състезанието следващата година.

Third image

Поздравления за българските отбори и пожелания за още много успехи на пистата!