ТУЕС-ари наградени за проекти на тема „Технологиите в образованието“

3 отбора от ТУЕС се включиха в училищния хакатон „Smart School 4 Smart School Children”, който се проведе на 20-ти септември 2017 в Американския център на Столична библиотека. Хакатонът беше част от QED17 ЮНЕСКО международната конференция „Децата в дигиталната ера“ и целеше да намери симбиоза между дигиталните технологии и обучението за по-висок интерeс към ученето.

Учениците от ТУЕС представиха 4 проекта пред журито. Два от тях бяха на Кристиян Йочев и Георги Корчаков от 9-ти клас. Единият, насочен към забавното учене, беше робот, който може да подпомага обучението по английски език. Другият им проект, който получи наградата „Приятел иноватор в училище“ бе модел на социална мрежа, която може да служи за създаване на приятелства по интереси.

Наградата „Семейство и дигитално училище“ получиха Телерик Арсов, Мартин Дацев, Владислав Георгиев и Антонио Милев от 11-ти Б клас. Те представиха проект на платформа за по-ефективни комуникации между ученици, родители и учители.

Най-голямата награда и висока оценка от журито получи проектът на Венцислав Ташев и Марин Марков от 11-ти А клас, които работят по проект за иновативна училищна технология, която подобрява общуването, споделянето на важни съобщения, срокове за контролни, оценки по предмети и други функционалности в училище.

Учениците получиха награди от WebIT Global Congress (билет за Webit Festival Europe‘18), издателство Сиела и СТЕМО. Пожелаваме още много бъдещи успехи!