Пореден успех на туесари на Националното състезание по компютърни мрежи

На 13 април 2019 се проведе юбилейното 15-то национално състезание по компютърни мрежи във Факултета по математика и информатика на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. На състезанието се явиха 30 туесари, като в челните шестнадесет места 15 състезатели бяха ученици от ТУЕС. Вторият кръг, представляващ практически казус, не беше лесен, но въпреки това след него 14 наши възпитаници получиха отлична оценка: Стефан Ангелов, Катлин Милчева, Румен Величков, Кристиян Велинов, Стефан Бабуков, Кристиан Лалев, Виктор Попов, Николай Миронов, Мария Белева, Енчо Шахънов, Михаил Цолов, Мартин Спасов, Мариян Захариев и Калоян Нинов от 12 клас,  като последните двама бяха на второ и на трето място респективно. Освен купите им, връчени за високи постижения в областта на компютърните мрежи, те спечелиха и стаж в Телелинк Бизнес Сървисис, спонсор на събитието.

На награждаването организаторите подчертаха основната роля, която ТУЕС и неговите възпитаници изиграват в състезанието по мрежи. Директорката на ТУЕС, доц. д-р инж. Стела Стефанова, беше изключително горда от своите ученици и ги поздрави за техните успехи. Отличната оценка дава правото на учениците да влязат като студенти в специалностите на Факултета по математика и информатика на Софийски университет и Техническия университет - София без полагането на допълнителен изпит. Лауреатите бяха приветствани от доц. д-р Първан Първанов, декан на ФМИ на СУ, доц. д-р Елиза Стефанова, заместник-ректор на СУ, и Държавния експерт в Министерството на образованието и науката (МОН) Силвия Кънчева. Те отбелязаха колко е важно развитието в областта на ИКТ. Браво, туесари, гордеем се с вас!

ТУЕС участва в състезанието всяка година, като учениците неизменно впечатляват журито със знанията и уменията си и печелят челни места. Можете да прочетете повече за отличията им през 2018, 2017, 2016 и 2015.