Футболистите на ТУЕС печелят почетното трето място

За първа година ТУЕС постигна успехи и в областта на спорта. След усилени тренировки, нашият футболен отбор участва на градското първенство по футбол и се представи наистина добре. Още с  първото си участие  отборът завоюва почетното трето място и спечели първата си награда.Имат и ТУЕС-арски екипи, които символизират тяхната отборност.
Надяваме се и вярваме, че ще виждаме тези екипи на много награждавания и финали. Футболистите ни започнаха като обикновена група играчи, но вече са футболният отбор на ТУЕС и сме убедени, че ще извоюват много победи и ще донесат много награди.

Теодосиев, Румен Коцев, Кристиян Петков, Йордан Венев, Андреа Сотиров, Мотреи Георгиев, Лъчезар Сандев, Георги Терзийски, Емил Игнатов, Иван Бухов, Александър Монов, Димитър Зидаров, Виктор Велев, Цветан Цветков, Юлиян Разказов, Стефан Стаменов, Максимилиян Богданов, Милко Филипов, Александър Бонев, Никола Симеонов, Константин Кюлюмов, Методи Михайлов, Любен Темелакиев, Стоян Кьопчев, Асен Стоилов и Марто Генерала

Турнирът започна още през есента. Първо мачовете бяха районни и нашите футболисти играха с училище от Младост. Играха две игри и победиха. Така нашият отбор се класира за градското първенство.
През март играха срещу 44-то училище, в което са спортните паралелки на футболните отбори на Левски, и ги биха с 9:4.  Седем гола вкара Йоан Маринов от 8-ми клас. Имаше два потока от отборите на ТУЕС, 101 СОУ и НПМГ. В състезанието срещу НПМГ,на 15.04, загубиха, но в следващите игри се представиха подобаващо.  При играта срещу 101 СОУ, на 17.04, победиха със 7:4. ТУЕС-арите победиха в много игри и така се класираха за финалите. На първо и второ място застанаха НТБГ и НПМГ. На 19.04 ТУЕС трябваше да се борят срещу НПГПТО "М.В. Ломоносов" за третото място, но противниците им не се явиха на мача и така ТУЕС получиха служебна победа и станаха трети в класацията за София.

За първа година участва отбор от ТУЕС и се представи брилянтно, грабвайки купата за третото място. Очакваме още много купи и награди от нашите футболисти.