Единствено туесари в топ 15 на Националното състезание по компютърни мрежи

Шестнадесетото национално състезание по компютърни мрежи в България за ученици от 8 до 12 клас се проведе на 12 юни 2021 г. по области в определеното за всяка област училище-координатор. За София-град това е Факултетът по математика и информатика на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Някои от учениците за пръв път стъпваха там и се запознаха с атмосферата.

Победител в състезанието стана Венелин Атанасов, а на второ и трето място се класираха Боян Иванов и Стефан Антонов - все ученици от Технологично училище “Електронни системи” към Технически университет - София, чийто отбор зае 20 призови места и награди. Класиралите се на първите пет места спечелиха награди от Телебид Про.

Отборът на ТУЕС, съставен от ученици от 11-ти и 12-ти клас, постигна този невероятен успех въпреки трудния теоретичен изпит и още по-предизвикателния практически казус. Туесарите бяха изненадани от резултатите от първия кръг, защото почти всички минаваха на следващия. Крайното класиране също повиши изключително много настроението на отбора и особено на единадесетокласниците в него. Може да видите имената на учениците и техните резултати тук.

„Обучението в областта на компютърните мрежи в ТУЕС няма аналог в България. Радвам се, че за поредна година успяхме да го докажем, като запълнихме призовите места в Националното състезание по компютърни мрежи.“ - Венелин Атанасов, випуск 2021
„Аз съм много благодарен на нашата директорка Стела Стефанова, без чиято помощ и насоки и активна подготовка нямаше да имам такъв резултат. Също така без помощта на Венелин и Стефан от 12-ти клас нямаше да мога да направя дори и малка част от практическтата задача.“ - Александър Христов, випуск 2022

Всички дванадесетокласници от ТУЕС получиха оценка отличен, а това, съгласно Правилника за прием на студенти в СУ, се признава за резултат от конкурсния изпит по математика-II за прием във ФМИ. Затова желаещите да следват там побързаха да вземат своите служебни бележки от Деканата на ФМИ при СУ.

Директорът на ТУЕС, доц. д-р инж. Стела Стефанова, която ръководеше усилената подготовка на отбора за състезанието, връчи награди на дванадесетокласниците на церемонията по връчването на дипломите им.

ТУЕС участва в състезанието всяка година и отборът му традиционно печели челните места. Може да проследите участието му сред годините в галерията на CISCO успехите.

“ - Венелин Атанасов, випуск 2023