Зелено училище 2023г

И тази година ТУЕС продължи традицията да приветства новопостъпилите осмокласници със Зелено училище в УСОБ Семково, като така осигури незабравимо приключение за учениците, по време на което те се опознаха, забавляваха и сплотиха.

Всяка вечер се провеждаха занимания, по време на които учениците научаваха повече за заобикалящата ги природа, за ученическия живот на туесарите или за спортните им постижения. Екипът от доброволци и преподаватели споределяха и лични истории. Организираха се и отборни игри и викторини със състезателен характер, в които учениците развихриха въображението си и разшириха знанията си. 

 

 

 

 



Всяка сутрин започваше с физзарядкa, с която учениците да се разгреят и подготвяха за походите и предстоящите приключения. 

През първите дни първите дни, когато времето ни изненада с дъжд, новите туесари се сблъскаха с неизбежните входни нива по математика и английски език. 

 

 

Традиционно първият поход беше до Сухото езеро, а най-дългоочакваният, тежък и дълъг поход - до Вапските езера, също не спря пътешествениците. 

 

 

 

 

 

Последната вечер, както традицията повелява, започна с награждаване на проявилите се ученици. Беше отпразнуван краят на Зеленото училище

 

 

 

 

За жалост дойде време за сбогуване с базата и за край на първото приключение в ТУЕС на новите ученици. Няколко дни след завръщането в София приключенците се сблъскаха и с предизвикателствата на учебния процес.